Leven als God in Frankrijk!

Ligging en samenstelling Auvergne

De Auvergne is in 1 dag te rijden vanuit Nederland, er is veel rust, ruimte, groene natuur en water
.
Dit maakt het een ideaal gebied voor o.a. wandelaars en fietsers
. In de Auvergne kun je ook nog eens zeer betaalbaar uit eten
, zijn er leuke authentieke dorpjes en markten en de bevolking is vriendelijke en gastvrij.

De Auvergne ligt precies in het centrum van Frankrijk en bestaat uit verschillende regio’s, te weten de Allier, Puy de Dôme, Cantal en Haute Loire. Nostress is gelegen in de regio Puy de Dôme op de grens van de Cantal, waar het landschap wordt gekenmerkt door vulkanen. Het gebied -met een oppervlakte gelijk aan die van Nederland- telt vele kratermeren en (warm)waterbronnen.

Typering Auvergne

Het groene landschap biedt talrijke vergezichten en leent zich uitstekend voor zowel sportieve-, rustige- als creatieve vakanties. Doordat de Auvergne slechts een inwonersaantal van ca. 1,7 miljoen telt, vindt u hier nog volop rust, ruimte en ongerepte natuur. Bovendien is de bevolking uiterst vriendelijk en gastvrij, dit vaak in tegenstelling tot de drukkere gebieden in Frankrijk.
Naast de schitterende natuur treft u in de Auvergne vele middeleeuwse dorpjes, Romaanse kerken en kastelen.

Diverse festivals zorgen voor vertier voor jong en oud en de verschillende grote steden zoals Clermont-Ferrand en Issoire bieden alles wat je van een stad mag verwachten; musea, aparte winkels, terrasjes etc. Bovendien vindt u in de Auvergne nog vele authentieke restaurantjes waar u de echte Franse keuken kunt proeven.
Kortom de Auvergne biedt volop Natuur en Cultuur vergezeld van Culinaire specialiteiten; hier kunt u leven als God in Frankrijk!